Edukimi ligjor nëpër shkolla, në gjimnazin “Andon Zako Çajupi”.

Qendra e Parandalimit të Krimeve të të Miturve dhe të Rinjve ishte sot me nxënësit e gjimnazit “Andon Zako Çajupi”. Qëllimi i këtyre takimeve, është informimi i nxënësve lidhur me sistemin e drejtësisë, drejtësinë penale për të mitur, prezantimin me QPKMR-në dhe rolin që ne kemi. Fushata “Edukimi ligjor nëpër shkolla” do ta shtrijë veprimtarinë […]

Marrëveshja e nënshkruar midis QPKMR dhe QKLL.

Qendra e Parandalimit të Krimeve të të Miturve dhe të Rinjve dhe Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit, nënshkruan sot në mjediset e Ministrisë së Drejtësisë një Marrëveshje Bashkëpunimi për vendosjen e bashkëpunimit midis dy institucioneve në realizimin e aktiviteteve të përbashkëta në kuadër të rehabilitimit dhe riintegrimit të të miturve që vuajnë dënimin në […]

“Ndërveprimi ndërinstitucional, roli i punonjësit social dhe psikologut në rehabilitimin e të miturve dhe të rinjve në konflikt me ligjin”.

U përbyll me sukses trajnimi 2 ditor me temë “Ndërveprimi ndërinstitucional, roli i punonjësit social dhe psikologut në rehabilitimin e të miturve dhe të rinjve në konflikt me ligjin”. Në fokus të këtij trajnimi ishte bashkëpunimi ndërinstitucional mes stafit të Qendrës së Parandalimit të të Mirurve dhe të Rinjve si dhe I Institutit të të […]

Takimi i zhvilluar me Znj. Sylvie Le Blavec, e ngarkuar me misionin pranë Shkollës Kombëtare për Mbrojtjen Gjyqësore të të Rinjve dhe Znj. Mariem ES-SAIDI, trajnuese në polin territorial të trajnimeve të “Grand Nord” pranë Shkollës Kombëtare për Mbrojtjen Gjyqësore të të Rinjve në Francë.

QPKMR vazhdon takimet për fuqizimin e kapaciteteve dhe shkëmbimin e përvojave për trajtimin e rasteve të të miturve dhe të rinjve në konflikt me ligjin. Takimi u zhvillua me Znj. Sylvie Le Blavec, e ngarkuar me misionin pranë Shkollës Kombëtare për Mbrojtjen Gjyqësore të të Rinjve dhe Znj. Mariem ES-SAIDI, trajnuese në polin territorial të […]

Vizita e moderators dhe influenceres Roza Latin në IM Kavajë

Nisma e re e QPKMR në bashkëpunim me IM Kavajë, u përqafua këtë herë nga moderatorja, aktorja dhe influencer-ja Roza Lati, e cila ndau me djemtë e dënuar historinë e saj, sfidat e adoleshencës dhe dha mesazhe të rëndësishme për djemtë. Si psh: “Pas gjyqit mësova të mos shprehem publikisht si më parë, të jem […]

Prezantimi I filmit dokumentar “Rikthimi” në Prishtinë

“Rikthimi” në Prishtinë! Në vijim të vizitës zyrtare dhe takimeve të Ministrit të Drejtësisë të Shqipërisë, Z. Manja dhe Ministres së Drejtësisë të Kosovës, Znj. Haxhiu, u zhvillua aktiviteti me të miturit e dënuar të IEVP Lipjan dhe u promovua filmi dokumentar “Rikthimi”. Të dy ministrat u zotuan për vijimin e bashkëpunimit në zhvillimin e […]