Me djemtë që vuajnë dënimin në IEVP Kavajë, të cilët falë bashkëpunimit të ngushtë të Drejtorisë së Institutit, DPB-së dhe Qendrës po përgatiten për një rikthim sa më të mirë në shoqëri.

Me djemtë që vuajnë dënimin në IEVP Kavajë, të cilët falë bashkëpunimit të ngushtë të Drejtorisë së Institutit, DPB-së dhe Qendrës po përgatiten për një rikthim sa më të mirë në shoqëri, njëjtë si shokët e tyre që po rehabilitohen tashmë.
Në takimin periodik, luajmë me ta ndërkohë që:
Krijojmë ura besimi dhe komunikimi mes të miturve dhe QPKMR.
Dëgjojmë ëndrrat dhe dëshirat që kanë për jetën.
Përpiqemi të kuptojmë çfarë i ka shtyrë drejt krimit dhe si të parandalojmë rikthimin.
Kuptojmë bashkë pasojat e krimit, por edhe mënyrën e duhur si të largohemi prej tij.
Krijojmë alternativa më të mira se ajo që të rinjtë mendojnë se u ofron krimi.